DB0018HR
Home / De omgeving

De omgeving

Domburg

Schilderachtig, pittoresk en mondain: allemaal benamingen die regelmatig terugkomen als de heilzame en moderne badplaats Domburg wordt beschreven. Van oudsher een geliefde kustplaats door de pure zeelucht en de heerlijke omgeving. Het dorp inspireerde talloze schrijvers, componisten, en schilders, waarvan Jan Toorop en Piet Mondriaan wel de bekendste zijn.

Tegenwoordig is Domburg een fantastische ontmoetingsplek, waar de terrassen vaak gezellig vol zitten, de diversiteit aan restaurants niet snel verveelt en de winkels en boetiekjes 7 dagen per week de gelegenheid bieden om heerlijk te shoppen.

"De stranden van Domburg zijn natuurlijk de trekpleister, mede omdat ze zo ruim en schoon zijn. De diverse strandpaviljoens liggen verspreid over de stranden. In de zomer heerlijk voor een ijsje of een lunch en bij minder mooi weer een geweldige plek om bij een kop warme chocomel bij te komen van een strandwandeling."

veldehof-omgeving-domburg

Op cultureel gebied is in Domburg ook van alles te beleven. Naast een aantal musea, worden er ook verschillende evenementen georganiseerd. Ieder jaar rond Hemelvaartsdag vindt de Schildersweek Domburg plaats en half september is het traditioneel tijd voor het Jazz by the Sea weekend. In het seizoen is er een aantal keer ringrijden in het centrum en begin van de zomer is het Gaaischieten in combinatie met de kermis. De Domburg Classic (surfwedstrijd bij het strand Noordduine) is ook niet meer van de kalender weg te denken.

Group 26

In de omgeving van Domburg is een heleboel te doen, denk aan:

  • Het historische dorpje Veere
  • Middelburg, hoofdstad van Zeeland
  • Kasteel Westhove met Terra Maris
  • Waterpark “Deltapark Neeltje Jans
  • Diverse wandel-, fiets- en ruiterroutes

Ter info:

De camping is al vol van 27/04/24 tot 07/09/24 en van 14/09/24 tot 21/09/24.

 

© 2024 Minicamping 't Veldehof